Q ClinicalVragen?

Vragen?

Een toenemend aantal lokale artsen nemen deel aan de uitvoering van onderzoeken en bieden u zo de mogelijkheid tot nieuwe geneesmiddelen, behandelmethoden, voedingssupplementen en medische hulpmiddelen
Vrijwillige deelnemers aan deze onderzoeken leveren een waardevolle dienst aan de gemeenschap. Door de onderzoekers te helpen, helpt u de medische wetenschap vooruit.

Wat is een Clinical Trial (ook wel klinisch onderzoek)?

Een Clinical Trial is een onderzoek dat is opgezet om waardevolle gegevens te verschaffen voor een nieuwe of bestaande behandeling of behandelmethode om te bepalen of het veilig en effectief is voor de mens. Om te bepalen of een behandeling zowel veilig als effectief is, moeten tests worden uitgevoerd om een statistisch bewijs te leveren. Alle klinische onderzoeken worden beoordeeld, goedgekeurd en gecontroleerd door een Institutional Review Board (IRB) om de ethische behandeling van de deelnemers te waarborgen en om ervoor te zorgen dat alle deelnemers volledig worden geïnformeerd over de studie voordat ze instemmen met deelname. Nadat u al uw vragen heeft kunnen stellen, de procedure van het onderzoek u duidelijk is en u er over na heeft kunnen denken, wordt u gevraagd om een toestemmingsverklaring te tekenen.

Wie kan deelnemen aan een klinisch onderzoek?

Elke onderzoek heeft specifieke criteria met betrekking tot het type deelnemers dat nodig is voor de studie. Deze criteria zijn er om ervoor te zorgen dat de juiste statistische gegevens kunnen worden verzameld voor het onderzoek.
U als deelnemer moet dus voldoen aan de inclusiecriteria om te kunnen deelnemen aan een project.

Hoe werkt een klinisch onderzoek?

Het allereerste wat er gebeurt als u ervoor kiest om mee te doen aan een klinische proef, is dat u een volledige uitleg van het onderzoek krijgt. Potentiële risico’s en voordelen van het onderzoek worden met u besproken. Als u ermee instemt deel te nemen aan het onderzoek, bent u vrij om op elk moment te stoppen. Tijdens de studie wordt u alleen gevraagd om de bezoeken en procedures af te leggen die in het begin zijn opgegeven. Het doel van de studie is om waardevolle gegevens van u te verzamelen die de uitslag van het onderzoek dirigeren.

Waarom hebben we Clinical Trials nodig?

Zonder Clinical Trials zouden alle medicijnen en behandelingen die we vandaag hebben niet bestaan. Om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die zowel veilig als effectief zijn, moeten tests worden uitgevoerd. De Food and Drug Administration
(FDA) vereist dat alle medische behandelingen of methoden krachtig worden getest om ervoor te zorgen dat ze zowel effectief als in het algemeen veilig zijn.

Welke vragen moet ik stellen voordat ik deelneem?

Vrijwilligers zijn altijd volledig op de hoogte van de studievereisten, vereiste bezoeken, tests, procedures, enz. Bovendien worden vrijwilligers altijd op de hoogte gebracht van bekende of waarschijnlijke risico’s van een studie of nieuwe risico’s die tijdens het onderzoek worden ontdekt.
U moet alle vragen stellen die u heeft alvorens de beslissing te nemen om mee te doen aan een studie. Zorg ervoor dat u precies weet wat er van u wordt vereist en dat u bereid bent om de vereiste taken in het onderzoek uit te voeren.
Zorg er ook voor dat u de voordelen en risico’s van het onderzoek begrijpt en dat u de risico’s van deelname kunt accepteren.
Een van de belangrijkste punten om te onthouden, is dat deelname aan een klinisch onderzoek altijd op vrijwillige basis is dat u ten allen tijden uw deelname kunt beëindigen.

Zijn er voor mij kosten aan het onderzoek verbonden?

Nee, een clinical trial is gesponsord door de farmaceutische industrie of de overheid. Dit betekent dat de kosten dan ook door hen worden gedragen en dat uw deelname geheel kosteloos is.
Bent u geïnteresseerd in deelname aan een lopend onderzoek of wilt u zich vrijblijvend registreren in onze patiënten database? Dan kijken we uit naar uw inzet!
Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan klinische onderzoeken of als u meer gedetailleerde informatie wenst, kunt u zich bij ons aanmelden.
We hopen dat we nu of in de toekomst een geschikte studie voor u kunnen vinden.

Registreer hier