Q ClinicalFAQ

Wat is een Clinical Trial? 

Een Clinical Trial is een onderzoek dat is opgezet om waardevolle gegevens te verschaffen voor een nieuwe of bestaande behandeling of behandelmethode om te bepalen of het veilig,  en effectief is voor de mens. Om te bepalen of een behandeling zowel veilig als effectief is, moeten tests worden uitgevoerd om een ​​statistisch bewijs te leveren. Volgens wet- en regelgeving,

alle klinische onderzoeken moeten worden beoordeeld, goedgekeurd en gecontroleerd door een Institutional Review Board (IRB) om de ethische behandeling van de deelnemers te waarborgen en om ervoor te zorgen dat alle deelnemers volledig worden geïnformeerd over de studie voordat ze instemmen met deelname. Nadat u al uw vragen heeft kunnen stellen, de procedure van het onderzoek uw duidelijk is en u er over na heeft kunnen denken wordt u gevraagd om een toestemmings verklaring te tekenen.

Wie kan deelnemen aan een klinische proef?

Elke Clinical Trial heeft specifieke criteria met betrekking tot het type deelnemers dat nodig is voor de studie. Deze criteria bestaan ​​om ervoor te zorgen dat goede statistische gegevens kunnen worden verzameld voor het onderzoek.

U als deelnemer moet dus voldoen aan de inclusie criteria om te kunnen deelnemen aan een project.

Hoe werkt een klinisch onderzoek?

Het allereerste wat er gebeurt als u ervoor kiest om mee te doen aan een klinische proef, is dat u een volledige uitleg van het onderzoek krijgt, potentiële risico’s en voordelen van het onderzoek worden met u besproken. Als u ermee instemt deel te nemen aan het onderzoek, kunt u altijd op elk moment stoppen met deelnemen. Tijdens de studie wordt u alleen gevraagd om de bezoeken en procedures af te leggen die in het begin zijn opgegeven. Het doel van de studie is om waardevolle gegevens van u te verzamelen die de uitslag van het onderzoek dirigeren.

Waarom hebben we Clinical Trials nodig?

Zonder Clinical Trials zouden alle medicijnen en behandelingen die we vandaag hebben niet bestaan. Om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die zowel veilig als effectief zijn, moeten tests worden uitgevoerd. De Food and Drug Administration

(FDA) vereist dat alle medische behandelingen of methoden krachtig worden getest om ervoor te zorgen dat ze zowel effectief als in het algemeen veilig zijn. Vrijwilligers van Clinical Trials leveren een waardevolle dienst aan de gemeenschap om onderzoekers te helpen de medische wetenschap vooruit te helpen en de gezondheidszorg te verbeteren voor toekomstige generaties.

Welke vragen moet ik stellen voordat ik deelneem?

Vrijwilligers zijn altijd volledig op de hoogte van de studievereisten, vereiste bezoeken, tests, procedures, enz. Bovendien worden vrijwilligers altijd op de hoogte gebracht van bekende of waarschijnlijke risico’s van een studie of nieuwe risico’s die tijdens het onderzoek worden ontdekt.

U moet alle vragen stellen die u heeft alvorens de beslissing te nemen om mee te doen aan een studie.  Zorg ervoor dat u precies weet wat er van u wordt vereist wordt en dat u bereid bent om de vereiste taken in het onderzoek uit te voeren.

Zorg er ook voor dat u de voordelen en risico’s van het onderzoek begrijpt en dat u de risico’s van deelname kunt accepteren.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat deelname aan een klinisch onderzoek altijd op vrijwillig basis is dat u ten allen tijden uw deelname kunt beeindigen.

Zijn er voor mij kosten aan het onderzoek verbonden?

Nee, een clinical trial is gesponsored door de farmaceutische industrie of de overheid.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan een lopend onderzoek of wilt u zich vrijblijvend registreren in onze patiëntendatabase? Dan kijken we uit naar uw inzet!   Informeer hier over alle lopende studieprojecten of neem direct contact met ons op via e-mail of telefoon, wij nemen de tijd voor uw vragen! Ons doel is om onderzoek en medische vooruitgang vooruit te helpen, en om alles te doen voor het welzijn van onze deelnemende patiënten.